Саопштење за јавност

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици потписао је споразум о сарадњи са Московским државним обласним универзитетом, који предвиђа размену студената и наставника, организовање летњих школа, научно-истраживачку сарадњу и организовање заједничких мастер студијских програма. 

Споразум је потписан у Москви захваљујући помоћи и посредовању Канцеларије за Косово и Метохију, а сличан меморандум наш универзитет већ има са руским Универзитетом у Белгороду. 

Ректор Универзита у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Раде Грбић је том приликом изразио задовољство због успостављања канала сарадње са престижним московским универзитетом, што ће, како је истакао, допринети видљивости једног од најстаријих српских универзитета, као и квалитету наставно-научног рада и студијских програма.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који је члан Асоцијације универзитета Европе, ускоро ће меморандуме о сарадњи потписати са још неким угледним европским високошколским институцијама.

Из Кабинета ректора

 

Leave a Reply