Посета министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, дана 21.10.2017. године, одржан је састанак са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије, на челу са министром Младеном Шарчевићем и државним секретарима, проф. др Аном Ланговић – Милићевић и проф. др Владимиром Џамићем.

Састанку су, поред представника Универзитета, присуствовали декани свих 10 факултета, као и директори високих школа са простора Косова и Метохије.

Обраћајући се присутнима, министар Шарчевић је нагласио да је његова посета усмерена првенствено на пружање свесрдне подршке Владе Републие Србије несметаном функционисању институција високог образовања на простору Косова и Метохије.

Након изношења актуелних проблема декана и директора високих школа, министар је обећао да ће држава, у оквиру могућности, изнаћи најоптималније решење за отклањање евентуалних проблема, како просторних, тако и кадровских.