Представници локалне самоуправе у посети Универзитету у Приштини

 У просторијама Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, одржан је састанак са предствницима локалне самоуправе.

Изразивши задовољство због уприличене посете, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Благоје Недељковић, оцено је да је сарадња универзитета и локалне заједнице на завидном нивоу. „Захваљујући залагању градоначелника, г-дина Горана Ракића, обезбеђена су средства за реконструкцију крова на Економском и Факултету уметности, у износу од око 70000 евра“ – рекао је ректор Недељковић.

„Енергија, визија и способност градоначелника Ракића, гарант су српском народу на овим просторима да ће све идеје спровести у дело“ – истакао је ректор Недељковић, нагласивши „да је градоначелник Ракић кроз спровођење политике Републике Србије уједно и гарант очувања наших, односно државних интереса на овим просторима“.

Градоначелник Ракић је истакао да је циљ данашњег састанка са руководством и студентима Универзитета у Приштини стварање бољих услова за рад студената и запослених на универзитету.
„Универзитет у Приштини је бедем опстанка, останка Срба и државе Србије на овим просторима“ – нагласио је градоначелник.

Изразивши задовољство чињеницом да је на челу Универзитета однедавно проф. др Благоје Недељковић, градоначелник Ракић је обећао да ће у наредном периоду сарадња између Универзитета и локалне самоуправе бити још јача и интензивнија.

Након састанка са руководством универзитета, одржан је састанак са студентима.

Састанку у ректорату Универзитета, присуствовали су и председник Скупштине општине Северна Митровица Дејан Гурешић, директор Високе економске школе Пећ – Лепосавић Небојша Милановић, посланик Српске листе Игор Симић и други.