Честитка директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици честитам Дан студената.

Студенти и Приштински универзитет чувари су српског идентитета и институционалног присуства Републике Србије у нашој јужној покрајини, али и гарант будућности српског народа на Косову и Метохији.

Ове године, драги студенти, ваш Дан обележавате у условима када се наша држава, као и цео свет, суочавају са здравственом кризом, изазваном новим вирусом, што оставља последице на наставне активности, полагање испита и студентски живот у целини.

Међутим, захваљујући знању и брзој реакцији, усмереној пре свега на заштиту здравља студентске популације, Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици спровео је, слободно се може рећи, технолошку револуцију у доба короне и међу првима у региону почео спровођење онлајн наставе, која се одвија на свим факултетима овог Универзитета, што ће омогућити успешни завршетак студентске године, у овим условима. Најискреније вам честитам на овом подвигу. Србија треба да зна како храбру и паметну младост има на Универзитету у Косовској Митровици, а не да о томе ћути.

Честитке заслужује и велики број вас који је препознао озбиљност тренутка у коме се налазимо и од самог почетка кризе се одговорно и хумано латио волонтерског рада. На тај начин сте показали да наш народ и наша држава могу на вас да рачунају у сваком погледу и у сваком времену. Хвала вам на томе!

Времена која су, као ова, проткана великим изазовима, опомињу и показују да је сваком друштву потребна енергија и храброст, знање, технолошка писменост, мудрост и идеје, потрбна је интелектуална елита која ће показати и пронаћи излаз из сваке, па и овако тешке ситуације. Сигуран сам да наша држава Србија и наше друштво у целини, све те вредности има у вашој младости и вашој лепоти.

Желим вам да се што пре вратите у регуларне токове студентског живота, да наставите са учењем, са стицањем нових знања, нових идеја и интелектуалних достигнућа, како бисте и у будућности помогли да ваше и наше Косово и Метохију водимо путем напретка и просперитета.

А обавеза нас у Влади Републике Србије и Канцеларији за Косово и Метохију је да бринемо о квалитету вашег студирања и да вам обезбедимо услове за афирмацију вашег труда и онога што будете научили.

Честитам вам ваш Дан!

 

ДИРЕКТОР

Марко Ђурић

Leave a Reply