Уручење рачунарске опреме Универзитету од стране Канцеларије за КиМ и Привременог органа општине Косовска Митровица

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица господин Александар Спирић посетио је данас Ректорат Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Сврха посете била је уручење рачунарске и информатичке опреме за које је Канцеларије за КиМ, уз несебичну подршку Привремног органа општине Косовска Митровица, обезбедила средства.

Набављена опрема која ће служити за унапређење и побољшање рада стручних служби Универзитета у Приштини, односно Секретаријата Универзитета састојала се од 10 рачунара, сервера и плотера за штампање и израду диплома. Комплетна опрема је, у технолошком смислу, најсавременија.

Поздрављајући присутне представнике локалне самоуправе и медија, ректор Универзитета Приштини проф. др Здравко Витошевић, изразио је велико задовољство поводом посете председника Привременог органа Александра Спирића, са којим наша установа има изузетну сарадњу и захвалио се на овој значајној и вредној донацији.

“Информатичка опрема коју смо добили у овом тренутку је јако битна за рад нашег информатичког центра. Ковид 19 је успео да многе ствари у нашим животима промени па тако и сам систем и процес извођења наставе и наставно научног процеса. И без ове опреме, у технолошком смислу, наш универзитет је редовно извршавао своје обавезе, али овом донацијом и опремом коју смо наменски наручили радићемо још ефикасније. Посебну захвалност дугујемо Канцеларији за КиМ, као органу Владе и Привременом органу општине на разумевању које су имали за наше потребе, а она ће већ данас бити у просторијама и колико сутра наш информатички центар биће богатији за најмодернију опрему, која ће омогућити и лакше извођење наставе али и бољу и ефикаснију опремљеност у научно технолошком смислу”, нагласио је ректор.

Уз захвалност за ову донацију, завршавајући обраћање, ректор је истакао да Универзитет са нашом локалном самоуправом као и осталим представницима Владе РС на територији КиМ ради на јачању сарадње на свим друштвено-образовним пољима и нивоима, јер је то важно и од интереса за све студенте који студирају на овом Универзитету.

 

Leave a Reply