Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици уручена је Светосавска награда за 2020. годину

Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици уручена је Светосавска награда за 2020. годину за укупан допринос развоју високог образовања у Републици Србији.

 

Како је образложено, награда је додељена за ,,континуирану посвећеност у осигурању квалитета наставног и научно-истраживачког рада у отежаним условима. Иако је 1999. године овај универзитет након НАТО агресије био принуђен да промени седиште и да рад организује на више локација, залагањем и солидарношћу руководства, наставног особља и свих запослених, сачуван је ентузијазам за квалитетна рад са студентима. Универзитет је активан у међународним асоцијацијама универзитета, а факултети овог универзитета учествују у бројним међународним пројектима. Активности Универзитета у Приштини од непроцењивог су значаја у пружању подршке српском народу на Косову и Метохији

У години обележавања златног јубилеја нашег универзитета ова награда је круна потврде квалитетног рада и залагања свих запослених и студената. Она указује на његове успехе и изузетне напоре у остваривању светосавке мисије у образовању, научном и културно-уметничком стваралаштву и свеукупном развоју друштва на Косову и Метохији. Додељивањем ове значајне награде наша држава и Министраство просвете снажно изражавају своју подршку овом универзитету и српском народу на Косову и Метохији.

Руководство Универзитета захваљује се свим наставницима, сарадницима, запосленимау администрији, а посебно студентима јер су управо сви они заслужни што је њихов квалитетан и несебичан рад запажен и награђен.

 

Министар Ружић уручио Светосавске награде

Leave a Reply