Саопштење са седнице Ректорског колегијума

Дана 27. маја 2020. године, путем ZOOM платформе, одржана је седница Ректорског колегијума Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, у проширеном саставу. У раду седнице учествовали су ректор и проректори Универзитета, декани свих факултета у саставу Универзитета и шеф кабинета ректора.

Након уводне речи ректора Универзитета, проф. др Здравка Витошевића, који је обавестио чланове проширеног ректорског колегијума о ставовима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и министра Шарчевића о припремама за наставак школске године и мерама које Канцеларија за Косово и Метохију, на челу са директором Марком Ђурићем, предузима у циљу стварања услова за нормализацију процеса наставе и испита на факултетима у саставу Универзитета, разматрана су следећа питања:

  • Декани свих факултета известили су управу Универзитета о активностима које се спроводе на факултетима, а односе се на несметан и сигуран повратка студената, наставника, сарадника и запослених. Констатовано је да су све припреме завршене, као и да се чине додатни напори како би се одговорило захтевима физичке дистанце, у складу са препорукама надлежних органа. Ректор је захтевао од декана факултета да координирају рад свих служби на факултетима. На седници је констатовано да су сви факултети у саставу Универзитета предузели све потребне мере и да су, што се тиче простора и опреме, спремни да реализују своје активности.
  • На седници је једногласно усвојен став да се, у оквиру активности везаних за упис студената у нову академску годину, на факултетима инсталирају електронске платформе за пријаву будућих студената.
  • Разматране су и активности факултета које се односе на промоцију студијских програма и константовано да је неопходно да се промоције интензивирају путем средстава јавног информисања.

Наредна седница Ректорског колегијума у проширеном саставу, заказана је за среду, 03.06. 2020. године.

Leave a Reply