Саопштење са седнице проширеног ректорског колегијума

Дана 13. маја 2020. године, путем ZOOM платформе, одржана је седница проширеног ректорског колегијума Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. У раду седнице учествовали су ректор Универзитета, проректори Универзитета, декани свих факултета у саставу Универзитета и шеф кабинета ректора.

Ректор Универзитета, проф. др Здравко Витошевић обавестио је чланове проширеног ректорског колегијума о ставовима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и министра Шарчевића о припремама за наставак школске године након укидања ванредног стања и и мерама које Канцеларија за Косово и Метохију, на челу са директором Марком Ђурићем, заједно са Универзитетом предузима у циљу стварања услова за нормализацију процеса наставе и испита на факултетима у саставу Универзитета.

На седници је констатовано да су сви факултети у саставу Универзитета предузели све потребне мере и да су, што се тиче простора и опреме, спремни да реализују своје активности почев од 18. маја 2020. године.

На седници је једногласно усвојен став да је потребно да се за све студенте обезбеде идентични услови, да је неопходно свим студентима Универзитета омогућити да наставе своје активности у седиштима факултета у Косовској Митровици, Лепосавићу и Лешку и да је испуњење тих услова основ за отпочињање и реализацију делатности у домену наставка школске године – надокнаде часова практичне наставе и вежби и организације испитних рокова.

Leave a Reply