Саопштење за јавност

Дана 10. јуна 2020. године у просторијама Ректората Универзитета у Косовској Митровици, уприличена је посета кандидата за посланике у Парламенту Републике Србије, Данијеле Вујичић, Милана Савића и Љубомира Марића, које су том приликом примили ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовкој Митровици проф. др Здравко Витошевић и студент проректор Немања Бишевац. Ректор је госте упознао са историјатом и радом Универзитета и процесом одвијања наставе, као и о значају Универзитета на простору Косова и Метохије.

У години обележавања педесете годишњице Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици уз пуну подршку Владе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, али и уз компетентни наставни кадар и студијске програме ректор је изразио наду да ће ово бити једна од најуспешнијих година Приштинског универзитета.

Сви присутни су сагласни да је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици стожер српске државности на Косову и Метохији, али уједно и Универзитет од националног значаја за српски народ на Косову и Метохији.

Leave a Reply