Посета директора Канцеларије за КиМ Универзитету

У оквиру  дводневне посете Северу Космета директора Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију, господин Петар Петковић данас је посетио Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

У просторијама Ректората одржан је састанак руководства Универзитета: ректора, сва три проректора и менаџера, са директором Канцеларије за КиМ,  замеником директора Миљаном Радосављевићем и представницима локалне самоуправе: замеником Премијера у Влади Косовске самоуправе господином Гораном Ракићем, градоначелником Митровице господином Миланом Радојевићем и председником Привременог органа Косовске Митровице господином Александром Спирићем.

Уз поштовање свих епидемиолшких мера које је прописала Влада РС на почетку састанка су присуствовали и представници медија.

Поздрављајући присутне, ректор је у краћим цртама информисао о раду наше институције у години када Унивризитет обележава своју постојаност од педесет година. За понос је Универзитету и граду Косовској Митровици, која је са својим руководством и становништвом свесрдно прихватила нашу установу, велики број уписаних студената у текућој школској години када су сви универзитети у Републици Србији забележили процентуално мањи број уписа. Наиме, на основним студијама је уписано 1. 174 студената, на мастер студијама 750 и 53 на докторским студијама, што је за преко 20% више уписаних у односу на претходну годину. Ректор је истакао да ће се ово руководство, уз несебичну подршку челника локалне самоуправе и државе Србије, постарати да се тренд новоуписаних студента и даље повећава на добробит свих становника Косова и Метохије.

Захваљујући на гостопримству директор Канцеларије за Косово и Метохију је нагласио да је Универзитет један од најбитнијих стубова опстанка и останка српског народа на Косову Метохији и да ће он, као челник Канцеларије и човек из науке, учинити све што је у његовој и моћи његових најближих сарадника да помогне Универзитету у својој мисији.

Састанак је завршен договором свих присутних да се досадашња сарадња настави и прошири на свим друштвено-образовним пољима и нивоима.

 

Leave a Reply