Иницијални радни састанак ,,SMARTEL” Еразмус плус пројекта

Данас је почео дводневни иницијални радни састанак Еразмус плус пројекта ,,SMARTEL” који се одржава путем онлајн платформе.  Тема састанка је имплементација Еразмус плус пројекта Кључне акције 2 Изградње капацитета у високом образовању под називом Унапређење процеса образовања кроз развој мултимедијалне платформе за е-учење и паметних учионица (Improving the process of education through the development of e-learning multimedia platform and smart classrooms – SMARTEL).

Састанак је отворио ректор Универзитета у Приштини, проф. др Здравко Витошевић, који је поздравио учеснике пројекта у име академске заједнице Универзитета у Приштини, истакао значај Еразмус плус програма за наш универзитет као и за високошколске установе у региону Западног Балкана и потврдио да ће руководство Универзитета бити посвећено реализацији циљева SMARTEL пројекта у сарадњи са пројектним партнерима. Учеснике састанка поздравио је и Еразмус плус службеник Горан Лазић, након чега је координатор пројекта проф. др Синиша Илић отпочео радни део састанка.

Главни циљеви радног дела састанка су представљање и упознавање партнерских институција, радних пакета и активности, менаџмента и процедура, финансијског менаџмента и техничких детаља.  Учесници ће имати шансу да дискутују са координатором и партнерима о појединачним активностима и дефинишу план имплементације пројектних активности.

Носилац пројекта је Универзитет у Приштини, а координатор проф. др Синиша Илић. Поред Универзитета у Приштини чланови пројектног конзорцијума су: Интернационални бизнис колеџ Митровица, Универзитет Црне Горе, Универзитет Адриатик Бар, Универзитет у источном Сарајеву, Свеучилиште у Мостару, Политехнички универзитет у Мадриду, Универзитет Малта, Универзитет у Љубљани и CESIE.

Више информација о састанку и пројекту можете пронаћи на сајту SMARTEL пројекта.

 

https://smartel.pr.ac.rs/

Leave a Reply